toppbilde_bibliotek

Verdal bibliotek ligger i Kinogården midt i Verdal sentrum.

Adresse:
Johannes Bruns gt. 2
7651 Verdal

Tlf: 74048560    Fax: 74048561
e-post: biblioteket@verdal.kommune.no

Oversikt over bibliotekets tilbud, regler for bruk, og bibliotekets brukergaranti finner du her.

Bibliotekets ansatte :

Kort historikk for Verdal bibliotek
16. november 1848 regnes som stiftelsesdagen for Verdal bibliotek. Etter en del forarbeid våren og sommeren 1848 ble det da innkalt til generalforsamling, hvor lover og regler ble vedtatt, og det ble valgt styre og bibliotekar. Fra denne dagen var biblioteket i drift. Det ble kalt almuebibliotek, men  i utgangspunktet var det ikke for alle, for det måtte betales kontingent for å få låne. Riktignok kunne de fattige låne uten å betale viss de fikk et av medlemmene til å garantere for seg. Det var nok litt tungt å drive bibliotek på den tida, for etter 1852 finnes ingen opplysninger om bibliotekets drift. Noen  av pådriverne gikk bort, det var uår og krisetid, og bibliotekaren forlot bygda da han fikk lærerjobb et annet sted.

Selv om biblioteket som ble stiftet i 1848 ikke besto i så mange år, var det likevel en viktig hendelse for bygda. Ideen med bibliotek døde aldri helt, og dette første forsøket med bibliotekdrift i 1848 la grunnlaget for det nye biblioteket som ble stiftet i 1869. Da var det familien Rygh på Slottet som sto sentralt i gjenoppbyggingen av biblioteket. Søstrene Gusta og Petra Rygh var bibliotekarer og la et godt grunnlag for videre drift. Siden den gang har biblioteket vært i kontinuerlig drift. Lokalitetene har variert, det har vært mange bibliotekarer og aktiviteten har variert med skiftende tider.

Publisert: 13.02.2009 13:07 Sist endret: 10.01.2017 11:33
Verdal bibliotek Johannes Bruns gate 2 7650 Verdal
Tlf: 74 04 85 60 Faks: 74 04 85 61 E-post: biblioteket@verdal.kommune.no
Åpningstid: Tir-Tor 10-18, Man/Fre 10-15 Åpningstid: Lør 11-14 / Søn stengt Org.nr.:
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Bodil B. Breivikås Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS

En del av verdal kommune verdal kommune