Verdal kommune har tatt i bruk eDialog

Med denne tjenesten kan du trygt sende oss brev og dokumenter selv om de er unntatt offentlighet.

Her finner du eDialog for Verdal kommune:

Mange sender dokument til kommunen via e-post, som kan være en usikker kanal.
Ved å benytte tjenesten eDialog, kan du sende oss dokumenter via en sikker kanal.
Vi oppfordrer både privatpersoner og bedrifter til å benytte eDialog til å sende dokument trygt til oss!

For å benytte tjenesten, må du logge på ved hjelp av ID-porten (minID, BankID m.v)
Når du har logget deg inn, fyller du ut skjemaet og laster opp dokumentet du vil sende oss (dokument må være i PDF-format).

Slik fyller du ut skjemaet:

• Velg om du er privatperson/innbygger (fødselsnummer) eller om du representerer en virksomhet (organisasjonsnummer).
  • Obligatoriske felt er merket med * (rød stjerne).
  • Tittel: Hvilket dokument du sender og gjerne saksnummeret hvis dette er kjent.
  • Kommentar: Gi ev. en utfyllende beskrivelse av forsendelsen din.
  • Husk å laste opp relevante vedlegg som (inntil videre) må være i PDF-format.
  • Klikk på "Send forsendelse" - forsendelsen blir kryptert og sendes direkte til vårt sak/arkivsystem.
  • Du får kvittering med referansenummer på e-post (fra svarut.ks).

Slik kan du omgjøre et dokument til PDF-format:
For Word-dokument velger du "Lagre som" og deretter filtype PDF.
LibreOffice og OpenOffice har egen knapp på verktøylinja som heter "Eksporter til PDF".

Du skal ikke bruke eDialog hvis:

• Kommunen har elektroniske skjemaer til formålet, f.eks. søknad om barnehageplass, søknad om stilling mm.
  • Henvendelsen gjelder enkle spørsmål som ikke skal journalføres hos oss, da kan du sende e-post til postmottak@verdal.kommune.no

Publisert: 03.10.2018 10:05 Sist endret: 04.12.2018 15:09