Oppvekstprogrammet "Gode vaner starter tidlig"

Opprettet og eid av Nord –Trøndelag fylkeskommune 2011 -2016.

Videreføres i barnehagen etter implementeringsprosess med forelesninger og praktisk rettede kurs, samt nedfelling i barnehagens planverk.

Vi har hatt ekstern foreleser som har gitt oss praktisk opplæring som går på tilberedning av mat ute, tilrettelegging av uteleikeplassen med bl a. hinderløype, balansering, leikIllustrasjonsbildeer som vi kan ha med barna ute.

Mål for oppvekstprogrammet :

• Øke den fysiske aktiviteten i barnehagen 
  • Bedre kostholdet 
  • Bedre motorikken hos barnet

Det handler om å gi og bygge god ballast for barna senere i livet gjennom fysisk aktivitet og kosthold.

Anbefalinger er at barn bør ha moderat – høy intensitet i 60 minutter daglig. Voksne er forbilder og har ansvaret og tar valgene !!!

Utetid og fysisk aktivitet som en læringsarena. I forbregd Lein barnehage legger vi vekt på :

• Utetid hver dag uansett vær, turdag/ turdager tilpasset alder 
  • Et sunt og godt kosthold hvor vi har et næringsrikt kosthold 
  • Det serveres 3 måltid for dag og da har barnehagen ansvar for at de er næringsrike 
  • Havregrøt til frokost en gang i uka/ baking av brød hver dag. 
  • Frukt og grønt hører til de fleste måltider 
  • 2- mat : knekkebrød, smoothie, kaldgrøt, havrefras 
  • Varmmat ( 1 -2 g pr måned ) 
  • Bursdagsfeiring med fruktfat

Illustrasjonsbilde

NB !!! Det barna spiser i dag og den fysiske aktiviteten de har som barn legger grunnlaget for deres fysiske helse senere i livet !!!!

Publisert: 26.02.2016 09:51 Sist endret: 30.09.2016 12:24