Arbeidsmiljøutvalget 12.12.16 - PS 37/16 Forslag til revidert ansettelsesreglement

Saksbehandler : Astrid Larsen

Arkivref : 2016/8808 - /490

Arbeidsmiljøutvalget 12.12.2016 37/16
Administrasjonsutvalget

Rådmannens forslag til innstilling:
Innstilling til revidert ansettelsesreglement vedtas. Det nye reglementet gjøres gjeldende fra 1. januar 2017.

Forslag til revidert ansettelsesreglement
Gjeldende ansettelsesreglement

Ingen

Ei arbeidsgruppe bestående av Alis Solberg Fagforbundet Verdal, Jens-Syver Løvli Utdanningsforbundet Levanger, John Olav Larsen Verdal kommune, Kjell Hugo Dybwik Levanger kommune og Astrid Larsen fra personal- og organisasjonsenheten ble nedsatt for å revidere ansettelsesreglementet. Gruppa har hatt tre møter fra mai til august. Det er enighet i arbeidsgruppa om forslaget som legges fram.

Reglementet ble sist revidert i 2012.

Årsaken til behov for revidering av reglementet er oppstart av «Det interne arbeidsmarkedet» (DIA). Retningslinjene for DIA ble vedtatt av Strategisk ledergruppe (SLG) i oktober 2015. Disse retningslinjene er en del av ansettelsesprosessen i kommunen og må inn i ansettelsesreglementet.

Retningslinjer DIA:

• Alle ledige stillinger skal meldes inn til Personal- og organisasjonsenheten ved utlysning
  • Ansatte med funksjonsnedsettelse følges opp av nærmeste leder. Først se på muligheter i egen avdeling, så i enheten/virksomhetsområdet, før evt. kontakt med DIA.
  • Eventuell arbeidsutprøving ved andre enheter skal forsøkes før innmelding til DIA. Lønnskostnaden ved utprøving dekkes av opprinnelig leder. Leder ved enhet der det prøves ut har oppfølgingsansvaret under utprøvingen.
  • Det skal være tatt stilling til den ansattes arbeidsevne før innmelding til DIA. Den ansatte skal være klar til formidling til annen stilling ved innmelding.
  • Leder kan be om råd og bistand i oppfølgingsarbeidet fra Personal- og organisasjonsenheten ved behov.
  • Personal- og organisasjonsenheten kan vurdere at det ikke er hensiktsmessig å melde saken inn til DIA.
  • Skjemaet «Innmelding til DIA» fylles ut og oversendes DIA når klarsignal for dette er gitt.
  • Før DIA plasserer ansatte fra lista inn i en ledig stilling, skal ny leder gjennomføre en samtale med den ansatte. Dette for at leder skal ha mulighet til å verifisere at vedkommende har nødvendige kvalifikasjoner til stillingen.
  • Hvis leder og HR Tjenestepartner (HRTP) er enige om at noen er overtallig, skal disse være meldt inn på lista i den fasen det jobbes med å utrede vedkommende sine rettigheter.

Retningslinjene er gjort kjent ut i organisasjonen og følges opp av enhetene i samarbeid med personal- og organisasjonsenheten.

Forøvrig er ansettelsesreglementet innholdsmessig likt som tidligere; det er endret noe på plassering av innhold i forhold til avsnitt og det er endret på ordlyd enkelte steder.

I tillegg er det lagt inn tre vedlegg i forslag til nytt revidert ansettelsesreglement:

• Veileder for tilsettingsprosess
  • Brukermanual for rekrutteringsmodulen
  • Sjekkliste for ledere og nytilsatte

Dette fordi det tidligere har vært flere dokument å forholde seg til i løpet av en ansettelsesprosess, vi foreslår at disse dokumentene blir en del av ansettelsesreglementet.

Publisert: 06.12.2011 08:10 Sist endret: 10.02.2017 09:30