Kommunestyret 26.08.13 - PS 58/13 Justeringer i Planstrategiens del 3 - Planbehov

Saksbehandler : Berit Hakkebo

Arkivref : 2012/4489 - /140

Samkommunestyret  13.06.13 18/13
Levanger kommunestyre 19.06.13 28/13
Verdal kommunestyre 26.08.13  58/13

Administrasjonssjefens forslag til innstilling:

Det foretas endringer i Planstrategiens del 3 Planbehov som foreslått av administrasjonssjefen. Endret Planstrategi er gjeldende for perioden 2013-2016.

Saksprotokoll i Samkommunestyret - 13.06.2013
Forslag i møte:
Marit Voll (SP) fremmet følgende tilleggsforslag:
Folkehelseperspektivet og Universell utforming taes inn i alle kommunale planer.

Marit Voll (SP) fremmet følgende oversendelsesforslag – til kommunestyrene:

Avstemning:

• Administrasjonssjefens forslag til innstilling enstemmig tiltrådt.
  • Volls tilleggsforslag tiltrådt med 16 mot 1 stemme.
  • Volls oversendelsesforslag enstemmig vedtatt oversendt kommunestyrene.

INNSTILLING:

Oversendelsesforslag:

Saksprotokoll i Levanger kommunestyre - 19.06.2013
Forslag i møte:

Avstemning:
Samkommunestyrets innstilling enstemmig vedtatt.

VEDTAK:

Folkehelseperspektivet og Universell utforming tas inn i alle kommunale planer.

Oversendelsesforslag:

Forslag til ny del 3 i Planstrategi for Levanger og Verdal  PDF

Andre saksdokumenter (ikke vedlagt)
Ingen

Planstrategien for Levanger og Verdal for 2012-2015 ble vedtatt i Levanger Kommunestyre som sak 49/12 og i Verdal kommunestyre som sak 88/12.

Planstrategiens del 3 omhandler en beskrivelse av kommunenes planbehov.

Kommunens plan- og styringssystem skal være fleksibelt slik at planer endres ved behov. En registreringsrunde blant rådmenn, kommunalsjefer og enhets-/ virksomhetsledere, og en gjennomgang i Strategisk ledergruppe, viser at det er behov for å foreta endringer i planbehovet. På bakgrunn av dette foreslås justeringer som vist i vedlegg.

Kommentarer til endringene:

• Revidering av kommuneplanens samfunnsdel
    Utarbeidelse og revidering av kommunedelplaner

Planlagt framdrift i arbeidet med revidering av Kommuneplanens samfunnsdel og revideringer og utarbeidelser av nye Kommunedelplaner viser seg å være for stram.

Utarbeidelse eller revidering av kommunedelplaner innebærer gjennomgang og sannsynlig revidering av vegvalgene/strategiene i Kommuneplanens samfunnsdel. Dette betyr at det kan være hensiktsmessig med parallelle prosesser, noe som krever grundige forberedelser.

Før planprosessene iverksettes må det i henhold til Plan- og bygningsloven utarbeides planprogram for planprosessene. Planprogrammene skal på høring i minimum 6 uker før de fastsettes av kommunestyrene. Etter dette kan så selve planprosessene iverksettes.

Arbeidet foreslås derfor forskjøvet inn i 2014.

• Levanger sentrum, revisjon på grunnlag av fredningsvedtak
    Utgår fra denne oversikten fordi det er en reguleringsplan.

• Hovedplan veg
    Plan for samferdsel endres til Hovedplaner veg for kommunene, som utarbeides i 2013 og 2014.

• Folkehelsestrategien
    Arbeidet med folkehelsestrategien er i gang, men ferdigtidspunkt for prosessen forskyves inn i 2014. Folkehelse er ett av syv satsingsområder i Kommuneplanens samfunnsdel. Gjennomgang av folkehelsestrategier vil dermed føre til sannsynlige endringer i vegvalgene/strategiene i Kommuneplanens samfunnsdel. Ut fra at 90 % av folkehelsearbeidet ligger utenfor helsesektoren, vil også folkehelsestrategiene komme i berøring med alle kommunedelplaner. Det er derfor hensiktsmessig at arbeidet med folkehelsestrategien parallellføres/implementeres i arbeidet med kommunedelplaner og kommuneplanens samfunnsdel.

• Personalpolitiske retningslinjer
    Arbeidet med Personalpolitiske retningslinjer stoppet opp i 2012 og må startes på nytt høsten 2013. Det vurderes et bredere utgangspunkt for retningslinjene, for eksempel "arbeidsgiverpolitikk for framtida" eller lignende.

• Barnehagebruksplan Levanger
    Skolebruksplan Levanger
    OU-prosessen har løpet for barnehagestrukturen og skolestrukturen framover. Revidering av planene vil derfor skje i 2015.

• Kompetanseplan for barnehage og skole Levanger
    Kompetanseplanen for barnehage og skole revideres årlig i et omfang som gjør det unødvendig med større revideringer hvert 4. år.

• Rehabiliteringsplaner Levanger og Verdal
    Planer for Verdal og Levanger revideres i 2014 i sammenheng med kommunedelplaner helse. Planene bør sammenstilles for å se på en samlet løsning på enkeltområder, evt. kan det vurderes å utarbeide en ny felles rehabiliteringsplan.

• Ruspolitisk handlingsplan Levanger
    Revidering forskyves til 2014, i sammenheng med ny kommunedelplan.

• Ruspolitisk handlingsplan Verdal
    Planen revideres i 2013.

• Landbruksplan
    Forskyves av kapasitetsårsaker til 2014.

• Temaplan kompetanse og rekruttering, helse, velferd, pleie og omsorg Verdal
    Ny. Revideres i 2013.

• Del 3.2 Interkommunalt planbehov
    Del 3.3 Regionalt planbehov – innspill

Konsekvensutredning Færen reinbeitedistrikt – helhetlig KU for alle berørte kommuner.
    Flyttes fra interkommunalt til regionalt planbehov.

Publisert: 06.12.2011 08:13 Sist endret: 19.08.2013 11:06