Kommunestyret 28.10.13 - PS 72/13 - Nytt krisesenter i Nord-Trøndelag

Kommunestyret 28.10.13 72/13

Saksprotokoll i Verdal formannskap - 17.10.2013

BEHANDLING:
Tor- Petter Abelsen fikk permisjon – Ove Morten Haugan tiltrådte. Anne Grete Valbekmo fikk permisjon og forlot møtet. Til stede 8 representanter.

AP/KRF v/Ole Gunnar Hallager fremmet følgende forslag:
Representant: Ordfører
Personlig vararepresentant: Varaordfører

SP/SV v/Pål Sverre Fikse fremmet følgende forslag:
Representant: Anne Grete Valbekmo
Personlig vararepresentant: Pål Sverre Fikse

Det ble votert punktvis over rådmannens forslag og forslag fremmet i møte med følgende resultat:

• Pkt. 1 og 2 i rådmannens forslag – enstemmig vedtatt.
  • Forslag fra AP/KRF – enstemmig vedtatt.
  • Forslag fra SP/SV – enstemmig vedtatt.

INNSTILLING:

1. Verdal kommunestyre gir sin tilslutning til opprettelse av interkommunalt selskap som selskapsform for det nye Nord-Trøndelag Krisesenter.
  2. Verdal kommunestyre godkjenner forslag til selskapsavtale for Nord-Trøndelag Krisesenter IKS.
  3. Som representanter og vararepresentanter i representantskapet i Nord-Trøndelag Krisesenter IKS oppnevnes:
    Representant: Ordfører                        Personlig vararepresentant: Varaordfører
    Representant: Anne Grete Valbekmo   Personlig vararepresentant: Pål Sverre Fikse

Representant:
    Personlig vararepresentant:
    Representant:
    Personlig vararepresentant:

Selskapsavtale for Nord-Trøndelag Krisesenter IKS

Viser til sak 32/12 i Komité mennesker og livskvalitet og sak 83/12 i Verdal formannskap.

På forberedende stiftelsesmøte 17.06.13, fattet kommunene i Nord-Trøndelag et prinsippvedtak om at ny selskapsform for nytt krisesenter i Nord-Trøndelag blir et interkommunalt selskap (IKS), jf lov av 29.01.1999 nr.06 om interkommunale selskap.

Som følge av ovennevnte vedtak skal Verdal kommune oppnevne to representanter til representantskapet. Representantskapet er IKSets øverste myndighet. Kommuner som eier mer enn 5 % i selskapet skal velge to representanter med personlige vararepresentanter. Verdal kommune sin eierandel i selskapet er 10,7 %.

Det er utsendt forslag på selskapsavtale for Nord-Trøndelag IKS, se vedlegg.

Verdal kommune har utarbeidet et tilbud om å være vertskommune for lokalisering av det nye krisesenteret i Nord-Trøndelag.

IKS som selskapsform for det nye krisesenteret i Nord-Trøndelag ivaretar eierskap og organiseringen av det interkommunale samarbeidet på en god måte.

Forslag til vedlagte selskapsavtale vurderes som dekkende for de forpliktelser Verdal kommune påtar seg, som følge av dannelsen av Nord-Trøndelag Krisesenter IKS.

Verdal kommunestyre oppnevner to representanter med personlig vararepresentanter til representantskapet.

Publisert: 06.12.2011 08:13 Sist endret: 21.10.2013 10:00