Kommunestyret 11.12.17 - PS 110/17 Reglement og rutiner for finans- og gjeldsforvaltning Verdal kommune

Saksbehandler : Marit Berg Ness

Arkivref : 2017/8312 -/

Formannskapet 07.12.2017 135/17
Kommunestyret 11.12.2017 110/17

Finansreglement og rutiner for finansforvaltning vedtas og iverksettes fra vedtaksdato.

1. Finansreglement Verdal kommune
  2. Finansrutiner Verdal kommune
  3. Revisors uttalelse reglement
  4. Revisors uttalelse rutiner

Reglementet skal vedtas minst en gang i hver valgperiode. Det ble sist vedtatt i 2014. Siden er det gjort tre endringer i forskrift om kommuners finansforvaltning:

• Det er spesifisert at reglementet og rutinene skal omfatte kommunens refinansierings­risiko ved opptak av lån.
  • I rapporteringen fra administrasjonen til kommunestyret skal det spesifikt opplyses om verdien av lån som forfaller og som må refinansieres innen 12 måneder.
  • I tillegg brukes gjennomgående begrepet finans- og gjeldsforvaltning snarere enn bare finansforvaltning.

Finansreglementet og finansrutinene er endret slik at endringene i forskrift om kommuners finansforvaltning er tatt hensyn til. Finansforskriften pålegger kommunestyret å la uavhengig part med kompetanse om finansiell risiko vurdere kommunens reglement for finans- og gjeldsforvaltning, samt de administrative rutiner. Dette er gjennomført ved at reglementet og rutinene er forelagt revisor.

Hovedmålsettingen for kommunens finansforvaltning er at den skal sikre en stabil finansiering av kommunens virksomhet. Det primære mål skal være å sikre at kommunen til enhver tid er betalingsdyktig og lite eksponert for risiko. Kommunen skal ha en lav risikoprofil. Kommunen vil derfor ikke plassere penger i langsiktige finansielle instrumenter, som for eksempel verdipapirer som aksjer, ansvarlige lån, obligasjoner med varighet (rentebinding) lengre enn 1 år og obligasjoner med løpetid (tid til innfrielse) lengre enn 3 år, jfr Finansreglementet, kapittel 6.

Publisert: 06.12.2011 08:13 Sist endret: 04.12.2017 08:13