Kommunestyret 31.10.16 - PS 88/16 Temaplan - Gatebruksplan Verdal by

Kommunestyret 31.10.2016 88/16

Saksprotokoll i Komité plan og samfunn i Verdal - 18.10.2016

BEHANDLING:
Virksomhetsleder teknisk drift, Bård Kotheim, redegjorde for saken.

AP v/Ove Morten Haugan fremmet følgende tilleggsforslag som pkt. 2:

• Det er av vital betydning for Verdal kommune at jernbaneovergangen holdes åpen, se for øvrig gatebruksplan s. 22 og 24 (konklusjoner).
  • Nordgata holdes åpen til fremtidig løsning er avklart, dette som en rekkefølgebestemmelse.
  • Administrasjonen bes innlede forhandlinger med Jernbaneverket med sikte på snarlig avklaring og legge dette frem for politisk behandling.

Votering:

Det ble først votert over tilleggsforslaget fra AP. Enstemmig vedtatt.

Det ble så votert samlet over rådmannens innstilling og vedtatte tilleggsforslag. Enstemmig vedtatt.

INNSTILLING:

1. Temaplan Gatebruksplan Verdal by tas til orientering.
  2. Det vises til kommunens innspill i forbindelse med utbygging av Jernbaneparken/tidligere planrevisjon.
    -  Det er av vital betydning for Verdal kommune at jernbaneovergangen holdes åpen, se for øvrig gatebruksplan s. 22 og 24 (konklusjoner).
    - Nordgata holdes åpen til fremtidig løsning er avklart, dette som en rekkefølgebestemmelse.
    - Administrasjonen bes innlede forhandlinger med Jernbaneverket med sikte på snarlig avklaring og legge dette frem for politisk behandling.

Temaplan Gatebruksplan Verdal by tas til orientering.

Temaplan - Gatebruksplan Verdal by

Referat fra planmøter, trafikktellinger, trafikkanalyse, Jernbaneverkets oppsummering av prosess for hovedplan for Verdal stasjon, innspill fra Oddfrid Kvernmo.

Gatebruksplanen er en temaplan som ikke er juridisk bindende. Planen er ment å danne grunnlag for juridiske dokumenter som kommunedelplan, reguleringsplaner og mer detaljerte prosjektplaner.

Planen inneholder en vurdering av dagens situasjon, en beskrivelse av planer og premisser som forventer å påvirke trafikkbildet og forslag til endringer.

Vurderingen av dagens situasjon er slik:

• Vegnettet har god kapasitet
  • Kollektivtilbudet fungerer tilfredsstillende
  • Det er rikelig med parkeringsplasser
  • Forholdene for myke trafikanter er stort sett gode

Trafikale utfordringer av betydning er ansett for å være:

• Trafikksikkerheten ved Jernbaneovergangen i Nordgata
  • Kødannelser i Havnevegen i rushtiden

I arbeidet med gatebruksplanen har det vært særlig fokus på konsekvenser av følgende tre endringer:

• Planovergangen i Nordgata stenges for gående og kjørende
  • Leilighetsbygging gir flere fotgjengere i sentrum
  • Kommunen vil satse på sykkel, sykkelbystatus

De viktigste innsatsområdene som foreslås i planen er:

• Lede bil- og busstrafikk som ikke skal til sentrum utenom via Fv 757 og Fløytarvegen.
  • Styrke aksene Suljordet – Tindved (nord-sør) og Amfi – Moeparken (øst-vest) som framtidige hovedårer for byutvikling og fotgjenger trafikk i sentrum.
  • Etablere en attraktiv hovedsykkelveg for jobbsyklister mellom sentrum og Ørin.

Publisert: 06.12.2011 08:13 Sist endret: 24.10.2016 10:10