Mennesker og livskvalitet 16.10.13 - PS 51/13 KoRus Midt-Norge - invitasjon DelTa 2013

Saksbehandler : Anne Kari Haugdal

Arkivref : 2013/6870 - /

Komité mennesker og livskvalitet 16.10.13 51/13

Verdal kommune inngår avtale med KoRus Midt-Norge om å være med i tidlig intervensjon- og rusforebyggende program DelTa.

Andre saksdokumenter (ikke vedlagt)

Kompetansesenter Rus-Midt-Norge (KoRus Midt-Norge) har invitert Verdal kommune til å være med i et rusforebyggende folkehelsearbeid - DelTa. I samarbeid med KoRus Midt-Norge innebærer DelTa at kommunene gjør en ekstra innsats i å videreutvikle det kommunale rusarbeidet. Målet er å forebygge utvikling av rusproblemer og å gripe inn så tidlig som mulig når innbyggere er i ferd med å utvikle et problematisk forhold til rus.

DelTa innebærer:

• To-årig forsterket innsats med kompetansestøtte fra KoRus Nord-Trøndelag, spesielt med tanke på prosesser og innhold.
  • Det arbeides prosessuelt med forankring, kartlegging, gjennomføring og evaluering
  • KoRus Midt-Norge støtter arbeidet med kr 80.000,- i to-års perioden det pågår.

Deltakelse fordrer at Verdal kommune inngår samarbeidsavtale med KoRus Midt-Norge som vedtas av politisk og administrativ ledelse i kommunen. Kommunens organisering av innsatsen i DelTa, knyttes til den tverretatlige arbeidet i Samordningsmodell for Lokale forebyggende Tiltak mot rus og kriminalitet (SLT). SLT koordinatoren ivaretar koordinatoransvaret for kommunens deltakelse i DelTa. SLT koordinatoren rapporterer til Rådmannsteamet i Verdal, og koordinerer tema som går parallelt med Levanger kommune i Strategisk ledergruppe (SLG). Folkehelsekoordinatoren i Innherred samkommune bistår SLT koordinatoren i arbeidet.

Verdal kommune har utviklet gode tjenester og kompetanse på tidlig innsats og rusforebyggende arbeid. Nytten av å være med i DelTa, skal tilpasses det pågående planarbeidet som skal gjennomføres i 2014:

• rullering av Ruspolitisk handlingsplan,
  • utvikling av kommunens folkehelsestrategi som en del av kommuneplanens samfunnsdel
  • kommunedelplan Oppvekst
  • kommunedelplan Helse og velferd,
  • kommunedelplan Kultur
  • kommunedelplan Næring (felles Verdal og Levanger)

Nettverket Verdal kommune får tilgang på i DelTa, er viktig for kommunens kompetanseutvikling når det gjelder tidlig innsats og rusforebyggende arbeid. Inviterte kommuner er Levanger, Steinkjer, Verran, Snåsa, Fosnes, Høylandet, Lierne, Røyrvik, Namskogan, Inderøy.

Verdal kommune har nytte av å være med KoRus Midt-Norge sitt tidlig intervensjon og rusforebyggende program DelTa. Arbeidet knyttes til det pågående planarbeidet kommunen er i gang med, og som skal sluttføres i 2014. Koordinering av kommunens deltakelse, legges til SLT-koordinatoren og rapporterer til rådmannsteamet. Saker som det er behov for å koordinere med Levanger kommune, tas opp i SLG.

Verdal kommunes tilføres kr 80.000,- som kan benyttes til vikarer og innleie personell for å få gjennomført arbeidet.

Publisert: 06.12.2011 08:13 Sist endret: 10.10.2013 13:00