Mennesker og livskvalitet 12.02.14 - PS 11/14 Friidrettsanlegg ved Verdal videregående skole. Oppnevning av arbeidsgruppe.

Saksbehandler : Ingvild Aasen

Arkivref :  2012/2743 - /

Komité mennesker og livskvalitet 12.02.2014 11/14

Rådmannens forslag til vedtak:

For å utrede sak om friidrettsanlegg ved Verdal videregående skole oppnevnes det ei arbeidsgruppe bestående av:

• To representanter fra Verdal friidrettsklubb
  • En representant fra Verdal idrettsråd
  • Bård Kotheim, Teknisk drift
  • Berit Hakkebo, Utviklingsstaben Innherred samkommune
  • Ingvild Aasen, Kulturtjenesten

I sak 85/13 «Budsjett 2014 og Økonomiplan 2014-107 – Verdal kommune» ble det gjort følgende vedtak:
«18. Friidrettsanlegg.
Det legges inn 5 millioner kroner i investeringsbudsjettet i økonomiplanen i 2017 til kommunal andel: friidrettsanlegg ved Verdal Videregående skole. Det nedsettes ei arbeidsgruppe som skal legge fram sak vedrørende realisering av anlegget til politisk behandling senest 15.08.14. Det taes sikte på å realisere anlegget så hurtig som mulig. Rådmannen gis fullmakt til å foreta de nødvendige budsjettjusteringer.»

Det er tidligere gjort en del grunnlagsarbeid knyttet til arealet ved Verdal videregående skole og som bør legges til grunn for videre arbeid i saken. Dette fulgte som vedlegg ved behandling i Komite mennesker og livskvalitet, sak 56/13 «Utvikling av idrettsanlegg i Verdal sentrum». Videre vil det være flere moment som må utredes som bl.a.

• Eierforhold
  • Utforming av anlegg med kostnadsberegning
  • Finansiering, både investering og drift
  • Garderobefasiliteter; behov og avklaring av eventuelt sambruk med Verdal videregående skole

For å få utarbeidet et grunnlag for sak om realisering av friidrettsanlegget oppnevnes det ei arbeidsgruppe bestående av

• To representanter fra Verdal friidrettsklubb
  • To representanter fra Verdal idrettsråd
  • Bård Kotheim, Teknisk drift
  • Berit Hakkebo, Utviklingsstaben Innherred samkommune
  • Ingvild Aasen, Kulturtjenesten

Ut over det vil det være nødvendig å samarbeide med andre aktører. Verdal friidrettsklubb er i dialog med Norges friidrettsforbund som stiller sin anleggskompetanse til disposisjon i forbindelse med utredning av anlegget.
Verdal videregående skole, som stedlig representant for fylkeskommunen, er ikke foreslått som deltaker i arbeidsgruppa. De har gitt tilbakemelding til kommunen at de ikke har behov for friidrettsanlegg. Det vurderes derfor som mest hensiktsmessig å samarbeide med dem om de konkrete forholdene som vil berøre dem.

Publisert: 06.12.2011 08:13 Sist endret: 05.02.2014 17:45