Mennesker og livskvalitet 19.03.14 - PS 19/14 Vuku skolekorps - søknad om bolystmidler

Saksbehandler : Øystein Kvistad

Arkivref : 2014/1008 - /D35

Komité mennesker og livskvalitet 19.03.2014 19/14

Rådmannens forslag til vedtak:

Komité mennesker og livskvalitet bevilger kr. 30.000,- i tilskudd fra bolystordningen til oppgradering av Vuku skolemusikkorps' lokaler (instrumentlager, kontorplass med notearkiv og kopimuligheter, samt systue med plass til lagring av korpsets uniformer) ved Vuku oppvekstsenter.

Kopi (PDF) av søknad om bolystmidler, fra Vuku skolemusikkorps v/Tor Ivar Holmli

Andre saksdokumenter (ikke vedlagt)

Vuku skolemusikkorps har eksistert i snart 45 år, og er et lag med 27 utøvende korpsmusikere pluss en drilltropp på 15 stk. I tillegg er det 19 korpsaspiranter og 5 drillaspiranter tilknyttet laget, som har medlemmer i aldersgruppen 8-18 år.

Likevel – i likhet med mange korps i landet – også Vuku skolekorps sliter mer med rekrutteringen nå enn tidligere. For å øke attraktiviteten til korpset, søkes det om bolystmidler til bl.a. instrumentkjøp, drillutstyr og oppgradering av lokaler ved Vuku oppvekstsenter.

Korpset har fått tildelt en av de gamle garderobene i Vuku oppvekstsenter til arbeids-/lagerrom. Rommet har behov for noe oppussing/oppgradering slik at de er egnet for korpset formål: Instrumentlager, kontorplass med notearkiv og kopimuligheter, samt systue med plass til lagring av korpsets uniformer. Alt arbeid vil bli utført på dugnadsbasis blant korpsets medlemmer og foresatte, heter det i søknaden (vedlagt), som også inneholder et detaljert kostnadsoverslag.

Tilrettelegging av aktiviteter spesielt rettet mot ungdom, er et av tildelingskriteriene som er spesielt nevnt over temaer bolystmidlene er tenkt å bygge opp under. I så måte vil støtte til enkeltaktører innenfor korpsbevegelsen, slik det er omsøkt i dette tilfellet, kunne sies å ligge innenfor ordningen. Det kan også argumenteres for at søknaden kan gå inn under trivselstiltak og prosjekter som skaper stolthet og identitetsfølelse.

I tildelingskriteriene for bolystmidlene heter det samtidig at det ikke skal gis støtte til kostnader som har preg av å være driftskostnader. Hvorvidt innkjøp av instrumenter til et korps kan regnes som ekstraordinært, er heller tvilsomt. Det samme gjelder drillutstyr til en tropp som har som hovedformål å holde på med drill.

Vi vil minne om det finnes egne støtteordninger for instrumentkjøp. Alle skolekorps i Norge kan søke om støtte fra det såkalte Instrumentfondet, som bestyres av Norges musikkorpsforbund (NMF). Med skolekorps menes musikkorps der minst ¾ av korpsets spillende besetning er i alderen 7-19 år. Også korps som ikke er medlem i NMF kan søke. Årets søknadsfrist er som vanlig 1. april. Vi anmoder skolekorpset om å rette sin søknad om instrumentstøtte gjennom denne ordningen, som i denne runden skal fordele 10 millioner kroner på landets skolekorps.

Det er et mål for Verdal kommune å skape attraktive lokalsamfunn, ikke bare i sentrum men også ute i grendene. Et rikt mangfold av fritidsaktiviteter er et viktig bidrag i så måte. Hvis bolystmidlene kan bidra til å styrke rekrutteringen til Vuku skolemusikkorps gjennom å tilrettelegge for bedre arbeidsrom for frivilligheten, er det rådmannens vurdering at deler av søknaden kan innvilges innenfor tildelingskriteriene for ordningen.

Publisert: 06.12.2011 08:13 Sist endret: 12.03.2014 14:35