Gå til innhold Globalmeny Forsiden
stiklastadir

Varslingssystemet Varsling 24

Logoen til systemet Varsling 24Verdal kommune vil varsle deg ved tilfeller det er viktig at du som innbygger kjenner til. Systemet vil bli benyttet i krise- og beredskapssituasjoner, dersom du må evakueres eller trenger tidskritisk informasjon fra kommunen.

Varslingssystemet (Varsling24) er integrert med et kartsystem som gjør at kommunen raskt kan varsle alle som bor i et geografisk område. Systemet gjør oppslag i nummeropplysningen 1881 og i tillegg i kommunens eiendomsregister (matrikkel).

Situasjoner der du kan bli varslet er for eksempel rengjøring av ledningsnettet, brudd i vannforsyninga, kokepåbud eller stengte veier. Verdal er også en betydelig industrikommune og varslingstjenesten er et av tiltakene kommunen har iverksatt for å styrke beredskapen i tilfelle det skulle oppstå industrirelaterte ulykker eller hendelser som kan ha konsekvenser for befolkning og/eller miljø.

For at du skal bli varslet må du være registrert i Opplysningen 1881 som innbygger i Verdal kommune. Dersom du har telefon hos arbeidsgiver, hemmelig nummer eller nylig har flyttet til kommunen, kan du se om du er registrert ved å gå til nettsiden www.varslemeg.no.

Dersom du ikke er registrert, kan du føres opp i kommunens tilleggsregister. Dette gjør du selv via www.varslemeg.no.

Varslingstjenesten fungerer ved at et varsel blir sendt per telefon til personer og virksomheter som er registrert på aktuell adresse, eksempelvis de som bor i en vei der vasstilførselen blir avstengt.

Varselet blir sendt som tekstmelding (SMS) til de mobiltelefonene som står registrert på de aktuelle adressene - eller som talemelding til fasttelefoner.

For bedrifter/organisasjoner
Dersom virksomheten har behov for varsling direkte til kontaktpersoner utover sentralbord/hovednummer, kan disse registreres i tilleggsregisteret. Dette gjelder spesielt abonnenter som er sårbare for endringer i vannkvalitet eller vannmengde, slike som: Ilustrasjon som viser tp mobiler mot rød bakgrunn

 • Hotell/restauranter
 • Legekontor
 • Renseri/vaskeri/bilvask
 • Frisører
 • Landbruk/jordbruk/ næringsmiddelindustri
   

Enkelte arbeidsgivere kan også ha et stort innslag av innleid arbeidskraft, det vil si personer som har en annen bostedsadresse enn Verdal, men som befinner seg i kommunen over kortere eller lengre perioder i forbindelse med arbeid. Av beredskapshensyn vil det være fornuftig å registrere også disses mobilnumre på arbeidsstedets gateadresse via www.varslemeg.no.

Virksomheten avgjør selv hvem som skal være kontaktpersoner, og kan selv føre disse inn i tilleggsregisteret via www.varslemeg.no.

Nærmere om registrering i tilleggsregisteret
Når ei melding skal sendes ut, kartlegger varslingssystemet hvilke adresser som er berørt. Så blir det sendt ut automatisk telefonvarsling til alle telefonnummer som er registrert på adressene. I tillegg til nummer fra Opplysningen 1881, vil systemet hente ut mobilnumre som er registrert i tilleggsregisteret.

Det er kun nummer som ikke er oppført i Opplysningen1881 som skal registreres i tilleggsregisteret.

Registrering i tilleggsregisteret blir registrert av virksomheten/personen selv. Informasjonen kan når som helst endres/oppdateres. Opplysningene blir behandlet konfidensielt og blir kun brukt av kommunen og kommunens leverandør.

Registrering i tilleggsregisteret blir gjort via www.varslemeg.no. Slik går du fram:

 • Sjekk hvilke opplysninger som står på ditt nummer - klikk "Endre din oppføring hos 1881" under "Er jeg oppført?".
 • Du kan legge inn flere nummer på samme person/adresse, og endre disse senere.
 • Er ikke ditt telefonnummer oppført i 1881, legg det inn for å bli varslet. Bruk "Tilleggsoppføring" og velg "Legg til ditt telefonnummer".
 • Du kan også sjekke om du er blitt varslet under "Har jeg blitt varslet".
   

Tjenesten koster kr 1,00 for registrering. Senere endringer eller oppdateringer er gratis.

Du kan enkelt slette opplysninga i tilleggsregisteret ved å sende SMS «VARSLE STOPP» til 2258.

 

Logoen til systemet Varsling 24Ofte stilte spørsmål:

Hvordan virker varslingen?
Meldingen sendes som SMS til mobiltelefoner og en automatisert talemelding til fasttelefon. Talemelding leses inn som "tekst til tale". Ved talemelding til fasttelefon får du beskjed om å taste 1 for høre melding som er lest inn. På slutten av meldingen blir du bedt om å taste: 1 - for å bekrefte at du har oppfattet meldingen 0 - dersom du ønsker å høre meldingen en gang til. Dersom du ikke taster 1, vil systemet ringe deg opp på nytt (inntil 3 ganger).

Er mitt mobilnummer registrert?
Du kan kontrollere hvilken adresse ditt telefonnummer er registrert på www.varslemeg.no. Slik gjør du:

 • Under "Er jeg oppført?" klikker du "Endre din oppføring hos 1881".
 • Velg "privat" (evt. "bedrift").
 • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
 • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Da kan du se hvilken adresse ditt mobilnummer er registrert på.
 • Hvis registrert adresse ikke er din bostedsadresse, men for eksempel arbeidssted, må du selv endre adressen for å bli varslet med sms.
   

Er nummeret til min fasttelefon registrert?
Nummer til fasttelefon er registrert på den adressen telefonen tilhører.

Jeg har hemmelig nummer. Blir jeg varslet?
Varsling 24 varsler ikke hemmelige nummer. Hvis du likevel ønsker å få varsel fra din kommune, gjør en tilleggsoppføring på varslemeg.no. Kryss av for "hemmelig nummer".

Hvordan får jeg varsel for andre adresser enn min bostedsadresse?
www.varslemeg.no kan du legge inn tilleggsadresser som du ønsker varsel for. Dette kan gjelde barn i studentbolig, dine foreldres bolig eller en fritidseiendom. Slik gjør du: Under "Tilleggsoppføring" klikker du "Legg til ditt telefonnummer". Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send". Du mottar en kode på SMS, som du bruker for logge deg inn. Her kan du legge til andre adresser du vil varsles for. Navn = den som bor på adressen du registrerer. Mitt telefonnummer er ikke registrert hos 1881.

Kan jeg få varsel?
Det kan være flere årsaker til at ditt telefonnummer ikke er oppført i Opplysningen 1881. Du kan selv registrere ditt telefonnummer. Slik gjør du:

 • Under "Tilleggsoppføring" klikker du "Legg til ditt telefonnummer".
 • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
 • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn.
 • Her kan du legge til andre adresser du vil varsles for. Navn = den som bor på adressen du registrerer 
   

Mitt mobilnummer er registrert på arbeidsgiver.  Har jeg lov til å endre adressen som er registrert på dette abonnementet?
Du kan trygt legge inn din bostedsadresse. Registreringen gjelder ikke hvem som er juridisk eier av abonnementet eller fakturaadresse.

Jeg har ikke mobiltelefon. Kan jeg bli varslet?
Du kan bli varslet på fasttelefon. Varsel kommer som automatisert talemelding "Tekst til tale".

Jeg bor i borettslag/blokk/sameie. Blir alle på min adresse varslet?
Alle enheter i et borettslag eller sameie blir varslet.

Hvordan finner jeg ut om mine foreldres adresse er i en kommune som bruker Varsling 24?
Ta kontakt med den respektive kommune for å høre om de bruker Varsling 24.

Hvordan kan jeg se hvilke adresser jeg får varsel for?
www.varslemeg.no kan du sjekke alle varslingsadresser som er oppført på ditt mobilnummer. Slik gjør du:

 • Under "Tilleggsoppføring" klikker du "Legg til ditt telefonnummer".
 • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
 • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Her ser du listen over adresser registrert på ditt mobilnummer.
 • Her kan du også slette adresser eller legge til flere
   

 

Publisert: 31.08.2015 12:16 Sist endret: 31.08.2015 12:42
Verdal kommune Postboks 24 7651 Verdal Besøksadr: Johannes Bruns gate 2
Tlf: 74 04 82 00 Faks: 74 04 82 02 E-post: postmottak@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 Åpningstid: sentralbord 08:00-15:30 Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Jostein Grimstad Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS