toppbilde_bibliotek

Høstprogrammet i biblioteket

Det blir humor. Det blir alvor. Sverdslag og lokale dypdykk. Bokåret 2019 bidrar til at det blir ekstra mye som skjer på biblioteka i høst.

Bokårshøsten i Innherredsbiblioteka begynner å ta form, og du har mye å glede deg til. Både i egen kommune og i nabokommunene.
– For at folk skal få en best mulig oversikt over alt som skjer i bibliotekas regi har vi i Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer og Verran laget en felles brosjyre med mange av høstens høydepunkt. Denne finner du på våre hjemmesider og digitale plattformer, forteller biblioteksjef Vidar Lund (til venstre i bildet) ved Levanger bibliotek.

Ekeberg og Stranger
2. oktober kommer Jan Ove Ekeberg til Verdal, med en rykende fersk bok i romanserien Den siste vikingkongen.
SBiblioteksjef Marianne Vanem, Steinkjer bibliotek.imon Stranger kommer til Steinkjer for å bokbades om Leksikon om lys og mørke den 12. november.
– Dette er bøker som er svært populære ved alle våre bibliotek, og vi håper folk tar turen på tvers av kommunegrenser, sier biblioteksjef Marianne Vanem ved Steinkjer bibliotek.

Bokarven
Som en del av Bokåret blir det også en arrangementserie som løfter fram lokale, avdøde forfattere. Det hele starter 26. september på Inderøy, med barnebokforfatter Mary Hegge og Inderøyas store poet Lorns Fossum.
Steinkjer følger på den 17. oktober, med en hyllest av Arne Paasche Aasen.
– Arild Bye, forfatteren av biografien Arne Paasche Aasen – Fra verdensrevolusjon til de nære ting, kommer og John Pål Inderberg og Kirsten Knedal Andersen setter toner til arrangementet, sier Marianne Vanem ved Steinkjer bibliotek.

Slapgard og Skogheim
Mandag 11. november skal Bjarne Slapgard fram i lyset i Verdal. Hit kommer blant Slapgards datter Gunnveig Slapgard Lein og forteller om sin forfatterfar som ble født i Verdal.
I Levanger arrangeres «Skogheimseminaret» den 14. og 15. november.
– Dag Skogheim levde store deler av sitt voksne liv i Levanger, og i samarbeid med Falstadsenteret og forfatter Eivind Hofstad Evjemo etablerer vi dette seminaret med ønske om å hedre hans arbeid og engasjement. Det blir foredrag, filmpremiere, utstilling og samtaler, forteller biblioteksjef Vidar Lund ved Levanger bibliotek.

Humor på tampen
Bokåret på Innherred avsluttes med en felles feiring på AKSET på Inderøy den 21. november, gjennom arrangementet «Seriøst morsomt – om humor i litteraturen». Hit kommer blant annet forfatter Janne Stigen Drangsholt som nylig mottok Sandnes kommunes kulturpris.
– Dere kan glede dere. Et godt tips er å bruke noen sommerdager til Drangsholts bøker om Ingrid Winter, sier Bodil Breivikås ved Verdal bibliotek.
Dette er bare noe av det som så langt er klart. For flere høydepunkt fra Innherredsbibliotekas høstprogram, sjekk denne lenka: https://issuu.com/innbib/docs/kalender_host_innherred

KLAR FOR BOKHØST: Bokåret 2019 er det første større samarbeidsprosjektet mellom biblioteka på Innherred. – Vi håper at du som bruker oss vil ha glede av samarbeidet, sier biblioteksjefene Bodil Breivikås og Vidar Lund fra henholdsvis Verdal og Levanger bibliotek.

Kontaktinfo:
Levanger bibliotek Vidar Lund, biblioteksjef mob: 402 11 624 e-post: vidar.lund@levanger.kommune.no

Verdal bibliotek Bodil Breivikås, biblioteksjef mob: 481 28 242 e-post: bodil.breivikaas@verdal.kommune.no

Inderøy bibliotek Torunn Sandstad Næss, biblioteksjef mob: 482 08 207 e-post: torunn.sandstad.naess@inderoy.kommune.no

Steinkjer og Verran bibliotek Marianne Vanem, biblioteksjef mob: 922 37 999 e-post: marianne.vanem@steinkjer.kommune.no

Publisert: 10.07.2019 07:54 Sist endret: 18.07.2019 11:29

Verdal bibliotek Johannes Bruns gate 2 7650 Verdal
Tlf: 95 10 78 22 Faks: - E-post: biblioteket@verdal.kommune.no
Åpningstid: Tir-Tor 10-18, Man/Fre 10-15 Åpningstid: Lør 11-14 / Søn stengt Org.nr.:
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Bodil B. Breivikås Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS

En del av verdal kommune verdal kommune