Hurtiglån ei bok!

Vi prøver oss på noe nytt: Framover vil du finne ei hurtiglånhylle i biblioteket.

Våre mest populære bøker vil framover også kunne finnes som Hurtiglån. Bøkene er merket med et gult eller svart «Hurtiglån»-klistremerke og har kort lånetid - 7 dager, ingen venteliste og kan ikke forlenges.

- Dette gjør vi for å få litt raskere omløp på bøkene som mange vil ha samtidig, sier Berit Fikse ved Verdal bibliotek.

Prøver oss fram

Det blir spesielt skjønnlitteratur for voksne som blir å finne på denne hylla. Hos Verdal bibliotek har for eksempel Speilmannen av Lars Kepler en venteliste på 16 lånere i skrivende stund. Biblioteket har 7 eksemplar av boka. 5 av disse har ordinær utlånsperiode på 28 dager, mens 2 er hurtiglån.

Bildet viser hurtiglånshylla på Verdal bibliotek.- Vi har startet med 7 dager, og så skal vi fortløpende vurdere om det er ok lengde, sier Fikse.

Ser hurtiglån i søk

Hurtiglånsbøkene kan ikke reserveres eller forlenges. Her er det førstemann til biblioteket som gjelder. Søker du opp boka i bibliotekets baser vil du kunne se om hurtiglånseksemplaret er ledig eller ikke.

- Samtidig, det skifter fort på hurtiglånshylla, så det beste tipset er nok å komme innom og sjekke hva som står der, sier Fikse.

Publisert: 08.12.2020 16:53 Sist endret: 08.04.2022 13:02

Verdal bibliotek Johannes Bruns gate 2 7650 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 95 10 78 22 Faks: - E-post: biblioteket@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man/fre 10-15 Åpningstid: Tirs/ons/tors 10-18, Lør 11-14 Org.nr.: 938 587 418