1. november blir Verdal bibliotek meråpent

At vi blir et meråpent bibliotek betyr at biblioteket er tilgjengelig utenom ordinær åpningstid, fra kl. 07:00 til 23:00 hver dag hele året, inkludert helligdager.

Ved å utvide tilgjengeligheten til biblioteket håper vi å gi et mer fleksibelt tilbud til lånerne våre og nå ut til enda flere.

Biblioteket er ubemannet når det er meråpent. Ved bruk av de selvbetjente maskinene våre kan du fortsatt levere og låne bøker. PC-er og utskriftsmaskina er også tilgengelige da. På biblioteket har vi fått opp en kaffeautomat, og du kan lese aviser og tidsskrifter. Du kan bruke biblioteket som studieplass utover kvelden, som en møteplass eller som et sted å bare være.

Hvem kan få meråpent-tilgang?

Alle over 15 år kan få tilgang til meråpent ved å underskrive en avtale hos oss hvor man samtykker til å følge de gitte reglene. Du må også være registrert låner hos oss. Er du ikke det fra før, hjelper vi deg med det i skranken. Til dette må du ha med gyldig legitimasjon. Biblioteklåner kan du også bli ved å registrere deg i Bibliofil-appen, hvor du blant annet får lånekortet på mobilen. Ta kontakt med oss i skranken så hjelper vi til deg. Er du under 18 år må en forelder/foresatt ha skrevet under på avtalen om at du kan bruke meråpent.

Reglene

Når du signerer kontrakten godtar du disse kravene/reglene/punktene:
- Opptre i samsvar med alminnelig god folkeskikk og norsk lov
- Det er ikke tillatt å slippe inn andre. Foresatte kan derimot ta med egne barn
- Overholde det til enhver tid gjeldende lånereglement
- Det er ikke tillatt å oppholde seg på biblioteket i ruspåvirket tilstand. Det er ikke tillatt å innta rusmidler på biblioteket, med unntak av arrangementer der det er gitt skjenkeløyve.
- Førerhund/servicehund er tillatt på biblioteket. Andre dyr har ikke adgang.
- Hjelpe oss med å ta vare på biblioteket ditt

Hvordan kommer du deg inn?

For å komme deg inn med meråpent må du skanne lånekortet ditt (enten fysisk lånekort eller på app) under skanneren ved hovedinngangen på bygget. Etter å ha skannet kortet blir du bedt om å taste inn pin-koden. Det er den samme pin-koden som du bruker til våre andre digitale tjenester. Og så er du inne! Når du kommer til døra inn til biblioteklokalet må du gjøre det samme for at døra åpner seg:
- Skann lånekortet på skanneren på veggen
- Tast inn pin-kode

Kamera

Det er installert videoovervåkningskameraer ved inngangen og i biblioteket som vil skrus på utenom ordinær åpningstid. Det er fordi vi ønsker at alle skal føle seg trygge når de er her, og for at vi skal kunne gå tilbake og se gjennom opptakene dersom det mistenkes at noe alvorlig har skjedd. Vi tar personvernet ditt på alvor og forholder oss selvsagt til Datatilsynets retningslinjer.

Velkommen til et nytt tilbud på Verdal bibliotek fra 1. november!

Slik får du tilgang til meråpent bibliotek

Publisert: 25.10.2021 23:07 Sist endret: 23.06.2022 13:41

Verdal bibliotek Johannes Bruns gate 2 7650 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 95 10 78 22 Faks: - E-post: biblioteket@verdal.kommune.no