lundselva2_topp

Nye smittetilfeller i jule- og nyttårshelgen

Flere nye smittetilfeller i løpet av jule- og nyttårsperioden.

Søndag 3. januar har Verdal fått påvist enda ett smittetilfelle. Dette har ikke sammenheng med smitte vi kjenner fra før, og er en voksen kvinne med milde/moderate symptomer. Nærkontakter er satt i karantene, og arbeidet med å finne smittekilde fortsetter.

Lørdag 2. januar kom det også beskjed om et positivt svar i Verdal. Et begrenset antall nærkontakter er satt i karantene. Smittevei undersøkes nærmere, men settes allerede i sammenheng med tidligere tilfeller.

Kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo har en særlig oppfordring til unge festglade mennesker: Avslutt besøk og fester for denne gang NÅ, alle som har hatt sine ti og flere nærkontakter gjennom jule- og nyttårsfeiringen. Vær sammen med bare de få nærmeste.

Onsdag 30. desember var det også en positiv test.
En av de som allerede var i karantene på grunn av nærkontakt, har testet positiv og er bedt om å gå i isolasjon.
Det er nå økt tilstrømming til testing, og det er bra, sier kommuneoverlege Aunsmo. Det er viktig å ha det hyggelig sammen med bare få i nyttårshelgen.

Mandag 28. desember ble det meldt om positive tester.
Verdal har i dag fått bekreftet at enda en person tilknyttet rusmiljøet har testet positivt. Smittesporing og oppfølging med testing og karantene er igangsatt, men er litt utfordrende.

Også en person som var i karantene som følge av smittesporing i en annen kommune har fått beskjed om positiv test i dag. Smittesporing er gjennomført.
Vi minner om smittevernrådene: Hold god avstand, vask hendene ofte og godt, unngå store folkeansamlinger.

Publisert: 04.01.2021 07:46 Sist endret: 07.01.2021 00:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS