jernbaneparken2011

Sammen skaper vi et godt nytt år

De siste dagene har det vært en økning i antallet som tester positivt for Covid-19, både lokalt og regionalt. Det er mye du kan gjøre for å bidra til et 2021 uten for mye koronasmitte.

Først og fremst handler det om å begrense den sosiale omgangen med andre. Oppfordringen fra kommunens kriseledelse er at feiring av nyttår og andre eventuelle selskaper begrenses til å omfatte husstanden.

- Selvfølgelig er det forskjell på å møte folk utendørs sammenlignet med innendørs. Det er imidlertid også utendørs viktig å huske på å holde avstand til andre: minimum en meter, aller helst to, sier kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo.

- Så selv om du er utendørs for å se på raketter nyttårsaften, bør du ikke gå bort og klemme naboen. Rådet om å begrense antallet du er nær med, gjelder også da, understreker beredskapskoordinator John Olav Larsen, og tilføyer:

-Inntak av alkohol er dessuten ingen god kombinasjon med smittevern.

Kriseledelsen følger situasjonen
Tirsdag 29.12. møttes kriseledelsen i Verdal kommune. Det har de siste dagene vært en økning i antallet koronatilfeller. Totalt har 28 lokale verdalinger fått påvist koronasmitte (i tillegg til 17 gjestearbeidere). Foreløpig har det ikke blitt iverksatt lokale tiltak som i Levanger, Stjørdal og Trondheim, men kriseledelsen vurderer situasjonen fortløpende.

- Rådene er de samme som før: Hold avstand, hold hendene rene, begrens sosial omgang og hold deg hjemme om du er syk, sier Larsen.

Tar tid å vaksinere
- Det er viktig at alle som kjenner på symptomer som sår hals, tette luftveier og hoste, tar en koronatest, understreker Aunsmo.

Rinnleiret interkommunale testsenter er åpent også i jule- og nyttårstiden. Det er mulig å bestille time både på nett og via telefon.

- Selv om vi i Norge nå er i gang med å vaksinere de som bor på institusjoner, er det ingen grunn til å senke skuldrene. Det vil gå flere måneder inn i 2021 før store deler av befolkningen er vaksinert. Bare sammen får vi til å begrense smitten når vi nå går inn i det nye året, sier Aunsmo.

Publisert: 30.12.2020 15:03 Sist endret: 05.01.2021 00:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS