nullmobbing_topp_gronn

Status korona og vaksinering

Informasjon om status og anbefalinger når påsken nærmer seg, og litt oppdatering om hvor Verdal er i vaksineringen.

- Hold deg i nærområdet
- Det er stigende koronasmitte flere steder i Norge. Akkurat nå er det viktig at du unngår reising som ikke er nødvendig, sier kommuneoverlege Ragnhild H. Aunsmo.

Foreløpig har ikke smitten med de muterte variantene av koronaviruset nådd Verdal.
- Så langt har vi hatt flaks, men det er også viktig å bidra til at flaksen holder seg på vår side, sier Aunsmo og tilføyer:
- Det viktigste du kan gjøre nå, er å reise så lite som mulig. Å unngå unødvendige turer utenfor nærområdet, reduserer risikoen for smitte.

Kommuneoverlegen har forståelse for at hva som defineres som «unødvendig» kan være ulikt fra person til person.
- For en student som har sittet alene på hybelen i flere uker, kan det være nødvendig å komme hjem til familien i Verdal en tur. Tenker du at du har behov for å ta en fritidsreise i en annen kant av landet bare fordi det er fint vær der, gode snøforhold på stedet, eller fine butikker i området, bør det utsettes, sier Aunsmo.

Smitter lettere
Kommuneoverlegen viser til at de muterte variantene smitter lettere.
- Da er ikke nødvendigvis 1 meter avstand til folk utenfor husstanden nok. 2 meter er bedre. Med disse variantene er det mulig å bli smittet på butikken. Det er også derfor helsemyndighetene anbefaler bruk av munnbind på steder der flere folk ferdes, som nettopp i butikker og på kjøpesentre, påpeker Aunsmo.

Hun viser til at alle oppfordres til å minimere den fysiske sosiale kontakten utover egen husstand.
- Den nasjonale anbefalingen er maks fem personer på besøk. Får vi de muterte variantene hit, vil det være avgjørende at hver enkelt verdaling bare har et fåtall nærkontakter. Ellers risikerer også vi store utbrudd som vi ser i andre lokalsamfunn, sier Aunsmo.

Hun understreker at det ikke er noe i veien for å holde kontakten med hverandre digitalt eller på telefonen. Det er også bedre å møtes utendørs enn innendørs.

Vil vaksinere 300 neste uke
Verdal holder på med vaksinering av risikogruppe 3. Det vil si verdalinger i aldersgruppa 75-85 år.
Gruppevaksineringen er flyttet til Verdal rådhus, og denne uka vil 100 bli vaksinert der. I tillegg settes 40 på fastlegekontor.
- Neste uke får vi heldigvis tildelt flere vaksiner. Da vil 300 personer over 75 år bli vaksinert. Alle i denne gruppa får Pfizer-vaksinen, sier kommuneoverlegen.
Vaksineringen av kritisk helsepersonell som hittil har fått AstraZeneca-vaksinen, er som i resten av landet satt på vent.

Se mer informasjon om vaksinering.

Finn svar på dine spørsmål om vaksinering.

Publisert: 17.03.2021 08:35 Sist endret: 25.03.2021 06:54

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS