syd_innsvann_030812

1000 vaksineres de to neste ukene

I løpet av uke 14 og 15 vil 1000 verdalinger bli koronavaksinert. – Det går framover. Nå er vi i gang med aldersgruppa over 65 år, sier kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo.

Onsdag og torsdag vil det igjen være rigget for gruppevaksinering på rådhuset i Verdal. 450 personer over 65 år er innkalt, og har bekreftet timene sine. Uka etter har Verdal fått tildelt koronavaksine til 600 personer.
Dermed vil nærmere 2500 verdalinger ha fått vaksine mot koronaviruset. Om lag halvparten har da også fått sin andre dose, og regnes som fullvaksinert.

- De aller fleste dosene gis nå i forbindelse med gruppevaksineringen ved rådhuset.
Vi setter alle dosene vi får, og det er gledelig å se at nesten 95 prosent av alle som har fått tilbud om koronavaksine i Verdal, har takket ja. For hver eneste vaksine som settes, er vi et skritt nærmere å bekjempe pandemien, sier kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo.

Flere bruker helsenorge.no

De siste ukene har også stadig flere verdalinger brukt helsenorge.no i forbindelse med vaksineringen. Kommunen har oppfordret alle til å opprette profil der. - For de som har profil på helsenorge.no vil den praktiske organiseringen rundt vaksineringen være enklere. De får en SMS med tilbud om time som de ved et tastetrykk kan takke ja eller nei til, forklarer Aunsmo. Kommunen kontakter også de som ikke har profil på helsenorge.no. De må avtale time for vaksinering via en telefonsamtale.

Spennende uke

Heller ikke i påska ble det registrert nye koronasmittede i Verdal. - Jeg har trua på at verdalingene har vært flinke og fulgt anbefalingene for smittevern og slik bidrar til at den gode situasjonen vedvarer. Svaret på hvordan påska har gått med tanke på korona, vil vi få i løpet av den nærmeste uka, sier Aunsmo. Hun understreker viktigheten av å teste seg ved symptomer eller mistanke om smitte. - Slik kan alle bidra for å forhindre store utbrudd, sier Aunsmo og tilføyer: - I tillegg til rådet om å ha lav terskel for testing, gjelder det fortsatt å begrense antallet du har nær kontakt med, holde avstand til andre, bruke munnbind der det ikke er mulig, og ha god håndhygiene. Også er det viktig at du holder deg hjemme om du er syk.

Finn svar på dine spørsmål om vaksineringen her.

Publisert: 06.04.2021 13:20 Sist endret: 07.04.2021 12:28

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS