kvernsjoen_host_2013

Besøk på institusjon i Verdal

Fra og med 08.02.21 er besøkende igjen velkommen etter gjeldende smittevernregler fra Folkehelseinstituttet:

• Vi har nå mange fullvaksinerte beboere på institusjonene, men fortsatt er det noen som av ulike grunner ikke er vaksinert, og det må vi ta hensyn til.

• Vaksinering gir betydelig mindre risiko for covid-19, men vaksinen gir ikke alltid full beskyttelse, og smitteverntiltak må derfor fortsatt følges.

• Fysiske besøk skal avtales med avdelingen i forkant.

• Dørene er fortsatt stengt, og vi registrerer alle besøk med navn og mobilnummer for evt smittesporing.

• Besøkende skal være helt friske, ikke være i karantene, og ikke ha vært i områder med utbrudd av muterte virus siste 10 dager.

• Håndhygiene umiddelbart ved ankomst, samt når man forlater institusjonen igjen.

• Besøkende skal bruke munnbind til og fra pasientrommet.

• Besøkende blir hentet og registrert, og skal gå direkte til og fra beboerens rom, og ikke oppholde seg i fellesarealer. Hvis beboeren ikke har enerom, skal besøk tilrettelegges i besøksrom eller lignende

• Antall besøkende er avhengig av hvor mange det er plass til på rommet med 1 meter mellom hver, så 3 stk samtidig er nok. Unntaket er der besøkende kommer fra samme husstand.

• Besøkende bør holde minst 1 meters avstand til den de besøker, ansatte og andre beboere enn den de besøker.

• Vaksinerte beboere kan ha nær kontakt med et begrenset antall uvaksinerte besøkende, og de samme over tid, som for eksempel nærmeste pårørende.

• Beboere kan ta imot gaver, blomster og lignende. Det er ikke behov for spesielle forholdsregler, men viktig å følge generelle råd for håndhygiene, da dette vil forebygge indirekte kontaktsmitte.

• Dere vil ikke få tilbud om servering ved besøket. Hvis besøkende har med kaffe/servering, bør alle utføre håndhygiene før dette serveres og inntas. Besøkende skal ikke benytte kjøkken i institusjonen, og må følgelig ha med feks kopper og fat selv.

• Vær forberedt på at det kan komme endringer på kort varsel.

Besøkende varsle sykehjemmet hvis de blir syke innen 48 timer etter besøk.

Publisert: 10.02.2021 11:04 Sist endret: 10.02.2021 11:17

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Frode Kvittem Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS