langtjonna003

Slik får du vaksine-beskjed

Lurer du på hvordan du får vite at det er din tur til å få vaksine? Les videre, så får du svar.

Denne uka vil verdaling nummer 1000 bli vaksinert mot korona.

-Selv om det ikke har blitt den massevaksineringen vi håpet på, går det framover. Fortsatt er det de eldste aldersgruppene som blir vaksinert, i tillegg til helsepersonell i kritiske roller. Fram mot sommeren regner jeg med at de aller fleste verdalinger vil ha fått tilbud om koronavaksine, sier kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo.

Flere henvender seg til kommunen og lurer på når det blir deres tur.

-For å si det enkelt: Du blir kontaktet når vaksinering blir aktuelt for deg, sier beredskapskoordinator John Olav Larsen.

Alle får SMS
Tidligere i år ble alle verdalinger i en SMS oppfordret til å registrere seg med profil på helsenorge.no.

Har du gjort det, vil du få en SMS når det er din tur i vaksinekøen. I denne SMS-en vil det være en lenke du kan trykke deg inn på. Da kommer du inn på nettsiden til helsenorge.no der du vil få forslag til tidspunkt for vaksinering. Denne kan du takke ja eller nei til. Hvis du avslår, får du automatisk tilbud om ny time ved neste anledning. De som ikke vil bli vaksinert, kan også registrere det her.

Har du ikke profil på helsenorge.no, vil du også få en SMS når vaksinering blir aktuelt for deg. Der får du et telefonnummer til vaksinasjonskontoret. Det må du ringe for å bekrefte timen eller avtale et annet tidspunkt.

-Ringer du ikke det oppgitte nummeret, vil kommunen ta kontakt med deg på nytt. Vi vil sikre oss at alle får det tilbudet om vaksinering som de skal ha, ut fra de nasjonale prioriteringene, understreker beredskapskoordinator Larsen.

Du får beskjed om tid og sted
Verdal kommune ble først bedt om å forberede massevaksinering, og rigget seg for dette i Ørahallen. De tildelte dosene fra nasjonalt hold har imidlertid vært begrensede, og den pågående gruppevaksineringen flyttes fra og med torsdag 11. mars fra Ørahallen til Verdal rådhus. Vaksinering har også foregått på kommunens fastlegekontor.

-Når du får beskjed om tidspunkt for vaksinering, vil du samtidig få beskjed om hvor du skal møte, sier Larsen.

Finn svar på dine spørsmål om vaksinering mot korona ved å klikke her.

Publisert: 10.03.2021 10:27 Sist endret: 09.04.2021 14:36

Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS