lundselva1_topp

Vaksinering sommeren 2022

Her finner du det du trenger å vite om vaksinering, testing og anbefalinger for Covid-19 de nærmeste sommerukene.

Myndighetene ha nå anbefalt oppfriskningsdose (4. dose) for personer 75 år og eldre, samt sykehjemsbeboere. Dose kan settes 4 måneder etter siste vaksinedose, og uavhengig av tidspunkt for tidligere gjennomgått infeksjon. Beboere på sykehjem og bofellesskap vaksineres der de bor.

Vi vil på grunn av sommerferieavvikling og at vi mangler vaksiner, trenge noe tid for å øke vaksinasjonskapasiteten til aldersgruppen over 75 år. Informasjon kommer på et senere tidspunkt.

Inntil videre vaksineres det ved vaksinekontoret på Verdal helsestasjon. Det vaksineres på tirsdager fra 13.00-14.00 i følgende uker: 29, 30, 31, 32, 33, 34. Vaksinen er gratis.

Kun timebestilling via: www.helsenorge.no eller telefon: 74 04 82 00. Ingen mulighet for drop-in.

Informasjon om koronavaksinasjon fra folkehelseinstituttet:
Koronavaksine - informasjon til befolkningen - FHI

For informasjon om vaksinering i apotek, klikk her.

Det er sannsynlig at personer i aldersgruppen 65-74 år og 18-64 med økt risiko for alvorlig sykdomsforløp med covid-19 også vil få tilbud om 2. oppfriskningsdose i løpet av høsten, sannsynligvis fra 1. september. Nærmere informasjon om dette vil komme senere.

Drift av teststasjonen opphører

Helse- og omsorgsdepartementet har besluttet at landets teststasjoner legges ned fra 1. juli 2022. Kommunene skal etter denne datoen ikke ha en stående testkapasitet, men skal ha planer for raskt å kunne reetablere testtilbud. Det følger også av disse beslutningene at de midlertidige unntakene i lov- og regelverk som la til rette for testing uten forutgående henvisning fra lege, vil utløpe fra 1. juli.

• Selvtester kan hentes på Servicekontoret i Verdal rådhus i ordinær åpningstid.

Gjeldende anbefalinger for Covid-19

Verdal kommune har en beredskap for oppskalering, men vi følger nå de anbefalinger nedenfor som Helsedirektoratet og FHI har gått ut med.

Dette er rådene som gjelder nå:

• Hold deg hjemme hvis du føler deg syk, og unngå kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syke dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer.
  • Du trenger ikke holde deg hjemme i 4 døgn.
  • Kontakt lege hvis du har behov for helsehjelp.
  • Du trenger ikke teste deg med selvtest. Hvis du likevel har fått en positiv test, gjelder de samme rådene om å holde deg hjemme hvis du føler deg syk.
  • Du trenger ikke registrere positive selvtester hos kommunen.
  • Det gjelder egne anbefalinger for de som har økt risiko for å bli alvorlig syke med covid-19 - Råd og informasjon til risikogrupper og pårørende (fhi.no).

Se mer om hva du må gjøre ved nyoppståtte luftveissymptomer (fhi.no).

Publisert: 01.07.2022 10:14 Sist endret: 10.08.2022 10:41

Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Tlf. 09:00-15:00 Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS