Kommunestyret 28.08.17 - PS 70/17 Revisors rapport - gjennomgang av planlegging og utlysing av helsehuset i Verdal

Saksbehandler : Jostein Grimstad

Arkivref : 2016/5319 - /

Kommunestyret 28.08.2017 70/17

Kontrollutvalgets innstilling:

2. Kommunestyret ber rådmannen merke seg revisors funn.

Rapporten «Gjennomgang av planlegging og utlysning av helsehuset i Verdal», KomRev Trøndelag IKS

Ingen

BEHANDLING I KONTROLLUTVALGET 12.06.17 SAK 24/17

Kontrollutvalgets vedtak

1. Kontrollutvalget slutter seg til revisors rapport og videresender den til kommunestyret for videre behandling.
  2. Kontrollutvalget ber Astrid Tromsdal presentere saken i kommunestyret på kontrollutvalgets vegne.

SAKSBEHANDLING/SAKSGANG

Saksbehandlers forslag til vedtak

Saksbehandlers forslag til innstilling til kommunestyret

Kontrollutvalgets behandling
Revisor ga en orientering og svarte på spørsmål.

Forslag til vedtak i møtet

Avstemming
Enstemmig.

Endelig vedtak

Kontrollutvalgets innstilling til kommunestyret

Vedlegg

Ikke trykte vedlegg

1. Kontrollutvalgets sak 18/17
  2. Kontrollutvalgets sak 6/17
  3. Kontrollutvalgets sak 25/16
  4. Kommunestyrets sak 66/16
  5. Kontrollutvalgets sak 10/16
  6. Kontrollutvalgets sak 32/15
  7. Forskrift om kontrollutvalg i kommuner og fylkeskommuner.
  8. Kommuneloven.

Saksopplysninger
Kontrollutvalget behandlet bestilling av forvaltningsrevisjon den 24.04.17, sak 18/17, og fattet slikt vedtak:
«Kontrollutvalget godkjenner det vedlagte forslag til prosjektplan og ber revisor iverksette prosjektet iht. denne. Kontrollutvalget ber imidlertid om at prosjektrapporten ferdigstilles slik at den kan behandles av kontrollutvalget i neste møte.»

Revisor har avlevert sin rapport, se vedlegg.

Revisor oppsummerer resultatene av sin gjennomgang slik:
«Kommunalsjef helse og velferd i Verdal kommune har tatt på seg ansvaret for at glippen skjedde. Rådmannen omtaler glippen som en «kollektiv menneskelig svikt».

Revisor mener at svikten i styringsgruppen var muliggjort av et ønske om rask fremdrift i prosjektet, kombinert med at styringsgruppen oppfattet å få signaler på at prosjektet ville bli vedtatt politisk. I lys av disse to faktorene kan det ha blitt sett på som hensiktsmessig å starte prosessen med prekvalifisering samtidig som saken var under politisk behandling. Det var lite erfaring med utlysning av begrensede anbudskonkurranser i styringsgruppa, og en i styringsgruppa som hadde erfaring innen dette, var trolig ikke til stede på møtet der prosjektleder fikk beskjed om å lyse ut prekvalifisering på Doffin.»

Rapporten har vært hos rådmannen for uttalelse. Rådmannens svar følger vedlagt rapporten.

Det vises til revisors rapport i sin helhet.

Vurdering
Saken og temaet har fått betydelig oppmerksomhet i media. En viktig del av kontrollutvalgets oppgaver er å bidra til at kommunen lærer og blir bedre. Revisors gjennomgang skulle her kunne danne et godt utgangspunkt for dette

Publisert: 06.12.2011 08:13 Sist endret: 18.08.2017 13:40