Gå til innhold Globalmeny Forsiden
kvernsjoen_host_2013

De utrolige årene

Logoen til De utrolige årene, tegning av en liten familie
De utrolige årene (DUÅ)
en programpakke med 8 utviklingsstøttende programmer som fremmer positivt samspill mellom barn – og mellom barn og voksne. Noen er universalforebyggende, andre er indikert forebyggende, og de resterende tilrettelagt for behandling av atferds- og sosiale vansker hos barn.

Norsk forskning viser at 2/3 av barna får redusert sine atferdsproblemer når DUÅ brukes som tilnærmings-/ behandlingsmetode. Tiltakene retter seg mot barn og deres familier i form av kurs for foreldre, kurs for barn (Dinosaurskole) og kurs for fagfolk (ansatte i SFO, skoler og barnehager). De Utrolige Årene fokuserer på å fremme lek og positivt samvær mellom barn og voksne da dette er beskyttende faktorer for barns utvikling.

Formålet er hvordan foreldre, lærere/barnehagepersonale kan møte barnets kognitive, sosiale og emosjonelle behov. Ved at både foreldre og lærere er involvert i opplæringsprogrammet forbedres ikke bare atferdsproblemene til det enkelte barn, hele klassen blir mer samarbeidsvillig og engasjert i skolearbeidet. Slik tjener alle barn på en undervisning som legger vekt på effektive sosiale ferdigheter og problemløsning i tillegg til faglige prestasjoner.
Skjematisk framstilling av hvordan programmet for De utrolige årene er bygget opp

I Verdal kommune tilbyr vi følgende program:

I Verdal kommune har vi følgende tanker med satsningen på de utrolige årene:

 

Publisert: 12.10.2009 08:12 Sist endret: 10.03.2014 11:45
Verdal kommune Postboks 24 7651 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 74 04 82 00 Faks: - E-post: postmottak@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Tlf. 09:00-15:00 Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS