Gå til innhold Globalmeny Forsiden
lundselva2_topp

Status pr. 22.09.2020

Vinne og Ness skole tar form.

I mai 2021 skal Vinne og Ness skole stå ferdig. Den nye skolen, som skal erstatte dagens Vinne skole og Ness oppvekstsenter, bygges med plass til 350 elever og 40 ansatte.

Store deler av dagens Vinne skole skal bygges om og renoveres. I tillegg skal det bygges et nytt bygg med blant annet kantine, musikkrom, et amfi og ny hall. Uteområdene og parkeringsplassene skal også rustes opp.

Skolen skal ha plass til to klasser på hvert trinn fra 1.-7. trinn, samt skolefritidsordning.

Oppdraget med å bygge skolen er gitt til verdalsfirmaet Byggmesteran, og her gir de oss en oppdatering på arbeidet så langt:

Leiren i grunnen har gitt oss noen ekstra utfordringer, men vi er i rute med arbeidet.

I den nye delen av skolen driver vi med betong- og stålarbeid. På grunn av leiren i grunnen blir gulvene oppbygd med såkalte hulldekker, som er betongelement som brukes som etasjeskillere og tak. Hulldekkene veier relativt lite, men er både sterke og stive. Nå klargjør vi for hulldekkmontering i gymsalen. Dette arbeidet starter i uke 40 og ferdigstilles i uke 41. Etter at hulldekket er montert, begynner stålmontasjen for gymsalen.

Vi klargjør også bygget for videre oppbygging av taket. Taktekkerne er godt i gang med tekking av taket. Bygget skal være tett i slutten av november, før vinteren for alvor setter inn.

I den gamle delen av bygget er alle fagene i gang med arbeidet. Elektrikere, ventilasjonsmontører og rørleggere har kommet inn og startet monteringen av skjultanlegg i vegger for strøm og alarmanlegg, ventilasjonskanaler og ventilasjonsaggregat, sprinkleranlegg og opplegg for sanitærutstyr. Siden vi har fått på varme i deler av bygget, kan også malerne begynne på jobben.

Grunnentreprenøren kommer til å jobbe med uteområdet og lekeområdet utover høsten. Om værgudene tillater det, får vi på det første laget med asfalt i år. Dette vil gjøre arbeidet på byggeplassen enklere.

Nedenfor er det noen bilder som viser situasjonen på byggeplassen nå.
(klikk på bildene for å se større versjoner)

  Fra byggeplassen   Fra byggeplassen   Fra byggeplassen

  Fra byggeplassen   Fra byggeplassen   Fra byggeplassen

Publisert: 22.09.2020 12:30 Sist endret: 28.10.2020 09:50
Verdal kommune Postboks 24 7651 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 74 04 82 00 Faks: - E-post: postmottak@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 (15:00 i juli) Åpningstid: Tlf. 08:00-15:30 (15:00 i juli) Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS