Gå til innhold Globalmeny Forsiden
gronningen_topp

Status pr. 29.10.2020

Oppdatering fra byggingen av Vinne og Ness skole.

Nye Vinne og Ness skole skal stå ferdig til skolestart i 2021. Den nye skolen, som skal erstatte dagens Vinne skole og Ness oppvekstsenter, bygges med plass til 350 elever og 40 ansatte.
Store deler av dagens Vinne skole skal bygges om og renoveres. I tillegg skal det bygges et nytt bygg med blant annet kantine, musikkrom, et amfi og ny hall. Uteområdene og parkeringsplassene skal også rustes opp.
Skolen skal ha plass til to klasser på hvert trinn fra 1.-7. trinn, samt skolefritidsordning.

Det går stadig fremover på Vinne skole! Det mest utfordrende siden siste oppdatering har vært beredskapsøvelsen 19. oktober, hvor vi simulerte en ulykke på byggeplassen. Øvelsen ble gjennomført sammen med nødetatene, og alle var enige i at det var mye nyttig læring i en slik øvelse.

Resten av arbeidet med den nye skolen er heldigvis mye mindre dramatisk!

Sammen med underentreprenørene er vi i full gang både med betongarbeid, stålkonstruksjoner og brannisolering av stålet. På et tidspunkt hadde vi hele 3 kraner på byggeplassen. Kranene har blant annet blitt brukt til å heise ventilasjonsaggregatet opp til taket, til å heise stål til stålkonstruksjoner og til bærende profilerte stålplater til taket. Bygget skal være tett i slutten av november, før vinteren for alvor setter inn.

Lafopa er godt i gang med stålkonstruksjonen i gymsalen. Arbeidet med gulvet i gymsalen er ferdigstilt. Det er bygd opp av såkalte hulldekker, som er betongelement som brukes som etasjeskillere og tak.

Gran og Ekran er på bygget og utfører betongarbeidet. De driver blant annet med å legge nytt gulv i den eksisterende delen.

Odd Einar Kne er grunnentreprenør i prosjektet, og de fyller inn blant annet inn til grunnmuren. Vi gleder oss til alt utomhus er fylt opp slik at vi får enklere adkomst til bygget.

Innendørs driver vi blant annet med å sette opp delingsvegger til undervisningsrommene som skal brukes fra alt til tegning og tekstil til sløyd og teknologi-forskning. Saga er tilfeldigvis plassert i sløydsalen for øyeblikket!

Nedenfor er det noen bilder som viser situasjonen på byggeplassen nå.
(klikk på bildene for å se større versjoner)

  Fra byggeplassen   Fra byggeplassen   Fra byggeplassen

  Fra byggeplassen   Fra byggeplassen   Fra byggeplassen

  Fra byggeplassen   Fra byggeplassen   Fra byggeplassen

Publisert: 22.09.2020 12:30 Sist endret: 28.10.2020 09:54
Verdal kommune Postboks 24 7651 Verdal Besøksadr: Rådhusgata 2
Tlf: 74 04 82 00 Faks: - E-post: postmottak@verdal.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 (15:00 i juli) Åpningstid: Tlf. 08:00-15:30 (15:00 i juli) Org.nr.: 938 587 418
Nettredaktør: Ove Haugrud Ansvarlig redaktør: Geir Olav Jensen Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS